search
25% rabatT på alL kOnst
*SLUTAR 26.11
FRI FRAKT ÖVER 399, - | LEVERANS 3-7 ARBETSDAGAR
 • 0 kr 0.00
  Till kassan

  Sverige |

  “Hur arbetar jag” med Anna Brandt

  Färg är viktigt för mig till och med viktigare än själva motivet. När jag tar fram en helt tom canvasduk vet jag aldrig hur det kommer att sluta, bilder dyker upp allt eftersom beroende på tankar minnen och sinnesmod. Jag börjar alltid med att färglägga hela bakgrunden i olika lager. Sedan målar jag detaljerna. Jag hänger sedan upp tavlan på väggen hemma då ser man vad som behöver justeras eller om en ytterligare färg behöver läggas till så inte motivet känns ”platt”.

  Jag föredrar att måla utomhus i trädgården pga av ljuset och alla intryck man får. Mina motiv består mest av himmel natur blommor oftast abstrakt och mycket färger. Målar nästan alltid med fingrarna använder aldrig pensel, använder man fingrarna så flyter färgen bättre pga av värmen från händerna och du slipper blanda ut färgen med tillsatser. Akrylfärg är min favorit att måla med då den är lättarbetad och den bleknar inte så färgen behåller sin styrka. I början av mitt måleri så blev det mycket kroppar även dessa blev färgglada men tröttnade ganska snabbt och gick över till abstrakta naturmotiv, det var mycket roligare.

   

  Mina målningar är ofta en tolkning av barndomen och platser jag besökt och även ibland platser jag vill besöka som alla vackra trädgårdar och parker runt om i världen. Sedan har vi den nordiska naturen med sitt speciella ljus, jag kan gå ut i skogen med min färgkarta och få massor av inspiration.

  När jag var liten så var helgnöjena att åka med mormor och morfar ut i naturen med bilen, vi hade alltid med mackor och chokladdryck i termos och valde en mysig plats mitt i naturen, många av mina motiv kommer just från dessa minnen, nedan tavla är inspirerad av en sådan picknick.

  Natur och blommor ligger mig varmt om hjärtat så det blir logiskt att motiven blir därefter. Att måla är som att meditera du kopplar bort allt och kommer in i ett lugn och all vardagsstress släpper.

  Min största inspiration är min mamma Siv Brandt som var konstnär, jag har växt upp och sett henne måla och fick följa med på hennes utställningar som liten, hennes målningar bestod av mycket färg så har nog blivit influerad av henne. Min släkt har även bidrag till stor inspiration nästan alla är konstnärliga endera inom hantverk eller musik så man har växt upp med mycket intryck och skapande.

  Konstnär Lars Lerin är en stor förebild ingen kan få till det ljus, djup och skuggor som han. Vi har även bortgångna Ivey Hayes som är fantastisk med hans galet vackra färger.

   

  Varför målar jag med mycket och starka färger:

  Färger är otroligt viktigt för vårt välmående. Färg påverkar mer än vi tror. Oavsett om det är höst eller vinter vill människor köpa tavlorna med sommarhimmel, har fått flera foton av kunder som berättar att de blir glada när de kommer in i rummet med färgglada tavlan de köpt. Mitt mål är att folk ska bli glada av konsten, och då vi har så många mörka månader i Scandinavium så behövs all färg vi kan få. Mitt största mål är att få måla harmoniska tavlor till sjukvården som kan hänga i väntrum eller på avdelningar och kanske kunna ge någon lite lycka.

  Hänger du en grön tavla i ett väntrum så lugnar det ner patienter. Man skulle ju aldrig hänga en röd tavla på ett sjukhus det skulle stressa upp. Färg har ett sätt att prata till oss omedvetet. 


  0
  0
  Din vagn
  Din vagn är tomÅtergå till Shop
  Calculate Shipping