search

BUTIKEN ÄR TILLFÄLLIGT STÄNGD. VI ÄR SNART TILLBAKA!

FRI FRAKT ÖVER 599,- | LEVERANS 2-5 ARBETSDAGAR

Okategoriserad |

Dekorera väggen med en Frida Kahlo Poster

Frida Kahlo var en mexikansk målare som var särskilt känd för sina självporträtt och färgstarka målningar. Kahlo var sin egen muse och målade faktiskt hela 55 självporträtt under sitt relativt korta liv. Frida Kahlo hamnade i en bussolycka som tonåring och hade livslånga komplikationer till följd av olyckan. Hon började måla när hon var sängliggande till följd av vad som hade hänt, och många av hennes målningar återspeglar hennes fysiska och emotionella smärta relaterad till olyckor. Frida Kahlo visade sina målningar för den berömda konstnären Diego Rivera som hon senare gifte sig med. Som ett resultat av hennes äktenskap blev hon medlem av det Mexikanska kommunistpartiet och blev särskilt intresserad av kvinnors rättigheter.

Kahlos målningar var relativt okända fram till slutet av 1970, två decennier efter hennes död. På den här tiden upptäcktes hon av konsthistoriker och politiska aktivister. Sedan i början av 1990-talet har hon blivit sätt på som en ikon för den feministiska rörelsen, LGBTQ + samhället och den mexikanska ursprungsbefolkningens kultur. Som en viktig aktör i konsthistorien blev hon ärkend av inflytelserika Tate Modern som en av 20.århundrandes viktigaste konstnärer. Du känner igen henne från filmen Frida där hon porträtteras av skådespelerskan Salma Hayek? Filmen vann faktiskt två Oscar i 2003!

Nya tolkningar av Frida Kahlos karakteristiska porträtt som ofta är fulla av färg har blivit särskilt populärt i modern tid. Frida Kahlo är särskilt känd för blommor och band i håret, hennes stora, fulla ögonbryn och långa, traditionella klänningar inspirerade av Mexikansk kultur. Vem kan inte beröras av en Frida Kahlo-affisch?

Utforska våra Frida Kahlo Posters
Vi förstår väl att artister har inspirerats av Frida Kahlo och hennes historia, och vi har naturligtvis hängt oss på Frida Kahlo-trenden. I onlinebutiken hittar du olika Frida Kahlo-affischer i olika stilar. Affischen Frida Kahlo Smaak är inspirerad av en av Frida Kahlos självporträtt och är en färgstark, fyrkantig variant som passar lika bra i vardagsrummet som i sovrummet. Affischen är målad av konstnären Smaak. Frida Kahlo-affischen finns i storleken 50x50 och vi har ramar i olika färger och stilar i samma storlek för en komplett uttryck.

Kahlo Gabriella Roberg ritas digitalt med svarta och senapsgula toner och är et fresht och nytt alternativ till dom allmänna tolkningarna av Frida Kahlos självporträtt. Affischen designades av Gabriella Roberg och passar lika bra för seg själv som med dom andra affischerna av John Lennon och Jimi Hendrix i samma serie på en bildvägg.

Intresset för Frida Kahlos konstverk har bara ökat, något vi i Inzpero också har lagt märke till. Se våra konstnärers tolkningar av Frida Kahlos porträtt och beställ dina favorit. Titta också på våra snygga ramar av hög kvalitet och se till att du har trendig konst på väggen hemma.


0
0
Din vagn
Din vagn är tomÅtergå till Shop
Calculate Shipping